Protest met sushitaart bij Engie-Electrabel

Een tiental mensen van leefmilieuvereniging Inter-Environnement Bruxelles protesteerde vrijdag aan het hoofdkantoor van Engie-Electrabel. Ze deden dat ter herdenking van de kernramp in Fukushima en als aanklacht tegen het Belgisch beleid rond kernenergie, meer bepaald tegen het openhouden van de kerncentrales Doel 1 en 2.
 

“Wij geven sushi’s ter herinnering aan de ramp in Fukushima. En het is tegelijk ook een woordspeling op ne vous faites pas de soucis. Maar we geloven niet dat we ons geen zorgen moeten maken”, zegt Douchka Van Olphen, één van de actievoerders.

“Met de actie wordt de aandacht nog eens gericht op Engie zelf. Want vandaag heerst het idee dat de besluitvorming rond kernenergie in België helemaal gebeurt door de Franse moedermaatschappij”, vertelt Christophe Schoune van Inter-Environment.

De directie van Engie aanvaardde de aangeboden sushi’s niet, maar de leefmilieuvereniging kreeg wel de mogelijkheid om haar standpunten op een constructieve manier uit te leggen aan het energiebedrijf.

“Alle betrokken actoren zouden eens moeten samenzitten om een beleid rond kernenergie uit te werken op langere termijn”, zegt Schoune nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?