Protest tegen te hoge huurprijzen in Brussel

Op het Anneessensplein heeft vzw De Buurtwinkel samen met de Brusselse Woonbond (BB) actiegevoerd tegen de te hoge huurprijzen in Brussel. Met de resultaten van een daar afgenomen enquête stappen de verenigingen binnenkort naar de Brusselse overheid.

De actievoerders bouwden een grote weegschaal waarop prijs meer weegt dan kwaliteit. Ondertussen namen ze een enquête af van voorbijgangers over hun woonsituatie. Ze stellen onder meer vragen over de huurprijs die mensen betalen en wat ze daarvoor in ruil krijgen.

Ruimtegebrek
"Onze dienst voor kleine reparaties gaat geregeld bij de mensen thuis," zegt Bart Van de Ven, coördinator bij gemeenschapscentrum De Buurtwinkel. "We staan in eerste instantie versteld van het gebrek aan ruimte. We zien bijvoorbeeld families met twee kinderen die leven op twintig à dertig vierkante meter. Er zijn hoeken die getransformeerd zijn tot slaapkamer zonder licht of tot gedeelde badkamer."

Op 17 oktober stellen de verenigingen de resultaten van de bevraging voor aan het Brussels parlement ter gelegenheid van de Wereldarmoededag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?