RSCA-supporters zorgen voor onrust aan stadion

Na de nieuwe nederlaag tegen Antwerp, blokkeert een honderdtal supporters de hoofdingang van het Constant Vanden Stockstadion. De politie is massaal aanwezig en houdt het waterkanon achter de hand.

De supporters eisen uitleg van het Anderlecht-bestuur, en met name van voorzitter Marc Coucke, na de zoveelste nederlaag. Paars-wit ging in eigen huis met 1-2 de boot in tegen Antwerp en mag stilaan een kruis maken over Europees voetbal. "Wij willen voetbal zien", "Coucke buiten" en "Shame on you" weerklonk unisono aan de ingang van het stadion.

Even probeerde een deel van de supporters het stadion binnen te dringen na afloop van de wedstrijd, maar de politie hield hen af. Daarna kalmeerde de situatie, maar door het supportersprotest kon een tijdlang niemand langs de hoofdingang van het stadion naar buiten.

Voorzitter Marc Coucke was overigens niet aanwezig op de wedstrijd. Sportief manager Michael Verschueren probeerde wel de gemoederen te gaan bedaren, maar zonder succes.

RSCA staat door de 0 op 9 op vijf punten van de vierde plaats, die recht geeft op Europees voetbal. Het zou de eerste keer zijn in 55 (!) jaar dat de Brusselse club niet mag spelen op het Europese toneel.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?