Vanden Stock over Eurostadion: 'Het duurt te lang’

Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock uit zijn twijfels of zijn club ooit in het Eurostadion op parking C zal spelen. Anderlecht is nog altijd vragende partij, maar de procedures slepen te lang aan, vreest de voorzitter.

Dat zei Vanden Stock toen hij op de fandag van RSCA in de BRUZZ-bus aan de tand werd gevoeld over het stadion. Op de vraag of Anderlecht ooit naar de Heizel verhuist, zei Vanden Stock: “Ik weet het nog niet. Het duurt te lang, denk ik. Ik hoop nog altijd dat wij een stadion kunnen krijgen dat beantwoordt aan de normen van Anderlecht, maar met de tijd wordt het moeilijker en moeilijker.”

De onzekerheid over het Eurostadion bij Anderlecht is intussen een publiek geheim: de club ondertekende eind oktober 2015 een intentieverklaring om te verhuizen naar het nog te bouwen Eurostadion, maar onder impuls van kersvers manager Jo Van Biesbroeck kreeg de club koudwatervrees. Vooral de hoge huurprijs in combinatie met het feit dat de club nooit eigenaar kan worden van het stadion, speelt parten.

Toch heeft Anderlecht de droom van een nieuw stadion nog niet opgegeven. De club is nog altijd van plan om het Constant Vanden Stockstadion te verlaten. Het huidige stadion verbouwen is uitgesloten, omdat de uitbreidingsmogelijkheden te beperkt zijn.

“Met het oog op de toekomst heeft Anderlecht absoluut een nieuw stadion nodig. Met dit stadion kan je niet vooruit. We moeten dus iets vinden, en ik hoop nog altijd dat het op parking C zal zijn”, aldus Vanden Stock.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?