VUB en KVS openen seizoen met artistiek event

De VUB en KVS openen maandag het academische en artistieke seizoen met een gezamenlijk startfeest. Vanuit het thema ‘Verzet’ brengt Mindblowers geen speeches of hoogdravende lezingen, maar belooft het korte en krachtige interventies van kunstenaars en academici.

Zowel kunstenaars als academici bevragen de maatschappij, voeren onderzoek uit en delen hun bevindingen met toeschouwers en lezers. Beide groepen delen dus meer dan op het eerste zicht lijkt. Om dat in de verf te zetten bundelen VUB-rector Caroline Pauwels en artistiek leider van de KVS Michaël De Cock hun krachten en openen ze het academische jaar en het culturele seizoen met een gezamenlijk feest.

Het thema van de avond is verzet. De kunstenaars en academici denken samen na over wat dit onderwerp voor hen betekent, hoe het hen stuurt en wat het kan teweegbrengen in kunst, cultuur en onderzoek. Hun bevindingen brengen ze live on stage. “Dat worden korte en krachtige, maar inspirerende interventies”, zei VUB-medewerker Lynn Tytgat maandagmorgen in onze radiostudio.

Op de affiche staan grote namen als Michel Maus, Rachida Lamrabet, Wim Vandekeybus en Wim Distelmans. Maar ook Karen Celis, Pepijn Kennis en Benjamin De Cleen maken hun opwachting voor TED talk-achtige performances.

> Mindblowers. 25/09, 16.00, KVS, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?