Debaets schenkt 270.000 euro aan Brailleliga via Brussel Helpt

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 01/12/2016

In het kader van de BRUZZ-benefietactie Brussel Helpt schenkt staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) samen met de Vlaamse Gemeenschapscommissie 270.000 euro aan de Brailleliga. Die gaat het geld gebruiken om een Brussels dagverzorgingscentrum voor blinden en slechtzienden te ontwikkelen. “Dat is voor hen een grote droom.”

“Zo’n dagverzorgingscentrum bestaat nog nergens,” vertelt Debaets. “Het is een plek waar blinden en slechtzienden terecht kunnen voor maaltijden en dagactiviteiten. Zoiets is belangrijk voor de omgeving van de slechtziende, die zo weet dat hun familielid er goed verzorgd zal worden.”

Debaets benadrukt het belang van solidariteitsacties in de stad. “We hebben er zo veel mogelijk nodig, want pas zo leer je je buren echt kennen en besef je wat een geweldige stad Brussel eigenlijk is.”

De Brailleliga is een van de organisaties die BRUZZ steunt met de Brussel Helpt-actie. Die staat dit jaar in het teken van mensen met een beperking. Zondag is de slotdag van Brussel Helpt, dan staat de BRUZZ-bus op Winterpret op het Muntplein, met ’s avonds een slotconcert in de AB met Zap Mama en Stikstof.

Brussel Helpt 2016

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ. Dit jaar staat Brussel Helpt in het teken van organisaties die het leven van mensen met een beperking in de stad aangenamer en gemakkelijker maken. Ook jij kan helpen? Alle informatie op www.brusselhelpt.be  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?