Coomans: 'Stad kan gevangenisproject blokkeren'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 02/10/2015

Ook de stad Brussel voegt zich bij het protest tegen de megagevangenis in Haren. Het schepencollege wil het Keelbeekpad niet verplaatsen. Als de gemeenteraad maandag meestapt in de plannen van het college moet de bouw van de gevangenis herbekeken worden.

Stad Brussel kan gevangenis blokkeren

Schepen Geoffroy Coomans verwijst naar een wet uit 1841 die stelt dat enkel de gemeenteraad kan beslissen om een weg te verplaatsen of af te schaffen.

"Zolang de Stad Brussel de verplaatsing van deze weg niet goedkeurt, kan het gevangenisproject in de huidige vorm niet doorgaan", aldus Coomans.

Geplande gevangenis blijft op de agenda staan

Brussels Minister-President Rudi Vervoort benadrukt dan weer dat het dossier voor de bouw van een nieuwe gevangenis in Haren niet stil ligt na het advies dat het College van de Stad Brussel.

Het advies van de Stad maakt volgens Vervoort net duidelijk dat de voorwaarden van de Stad en die van het Gewest net gelijklopend zijn.

Het Brussels Gewest had aan haar gunstig advies namelijk ook een aantal belangrijke voorwaarden gekoppeld in verband met het verleggen of rechttrekken van de Keelbeekweg. Het Gewest had er tevens op gewezen dat voor de gevraagde wijzigingen een nieuw openbaar onderzoek nodig zou zijn.

“En ik twijfel er niet aan dat in de eerstkomende weken een nieuwe aanvraag ingediend zal worden die rekening houdt met de adviezen van het Gewest én de Stad Brussel, zodat men in dit dossier verdere vooruitgang kan boeken”, besluit Minister-President Rudi Vervoort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?