Interventiedienst Molenbeekse politie meldt zich collectief ziek

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 06/01/2017

Vijfentwintig agenten van de interventiedienst van de politiezone West, waaronder ook Molenbeek valt, hebben zich collectief ziek gemeld in de nacht van donderdag op vrijdag. Ook de ochtendploeg meldde zich op vrijdagochtend ziek. De werkdruk is te hoog, klinkt het.

De volledige ploeg van de interventiedienst van de politiezone West (Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem, Koekelberg) heeft zich donderdagavond ziek gemeld. Dat komt doordat de werkdruk in de gemeente te hoog is. Vakbondsman Kris Verstraeten legt uit aan Het Nieuwsblad: “De interventiedienst ontbreekt 11 hoofdinspecteurs op een totaal van 24 en 32 inspecteurs op een totaal van 140. De dienst kan eigenlijk alleen nog functioneren dankzij de goede wil van de overblijvers. Ik heb alle begrip voor de actie.”

De bevolking heeft niet onder de collectieve ziekmelding geleden, zegt communicatieverantwoordelijke Julie Mampuy: “De vijf gemeentelijke afdelingen hebben samen met de anti-banditisme brigade en de brigade die de veiligheid in het openbaar vervoer verzekert, de taken van de interventiedienst overgenomen.”

Recent schreven we nog dat de zwaarbelaste politiezone met Molenbeek het minste geld van de zes zones in het gewest. Ook de beloofde versterking van vijftig federale agenten door Binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) blijft uit. “In realiteit hadden we vorige week namelijk 34 extra manschappen,” zegt korpschef Johan De Becker aan Het Nieuwsblad. “Daarnaast zitten we met een structureel tekort van 125 man. De druk is enorm door de strijd ­tegen het radicalisme. We zijn onderbemand en moeten overuren kloppen. Logisch dat ze versterking vragen.”

Sinds 8.30 uur overlegt het politiecollege. Wellicht volgt later op de dag een overleg met de vakbonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?