Moslimbeurs: 'Ik nodig Vlaams Belang uit om met ons te komen praten'

© tvbrussel
06/11/2015

Vrijdag begint in Thurn en Taxis de vierde editie van de Moslimbeurs. Er worden 20.000 bezoekers verwacht. Op de beurs kan u onder meer naar debatten over de islam. Daarbij komen verschillende stromingen aan bod en dat is niet naar de zin van Vlaams Belang.

Aan verschillende standjes krijg je info over alle islam-gerelateerde verenigingen in België. Gaande van kledijverkopers tot een jeugdbeweging voor moslimjongeren. Er worden meer dan 20.000 bezoekers verwacht. Thema van de debatten dit jaar zijn de hervormingen binnen de Islam.

Tijdens debatten worden de verschillende stromingen aan het woord gelaten, en dat is niet naar de zin van het Vlaams Belang. Zij vinden dat er ook te extremistische stemmen aan bod komen. "Ik vind dat de Moslimbeurs radicaal neen moet zeggen tegen de radicale stromingen binnen de islam, maar ze doen dat niet. Ze kiezen ervoor om hen een forum te geven, zodat er misschien nog meer jihadisten de weg naar Syrië kunnen vinden", zegt Frederic Erens van Vlaams Belang.

De organisatoren van de moslimbeurs vegen de kritiek van Vlaams Belang van tafel: "Vlaams Belang heeft een strategie om angst tegen moslims te creëren, en die strategie is opgebruikt. Ik nodig hen uit om te komen, naar ons te luisteren en met ons te praten", zegt Karim Chemlal.

Vlaams Belang wou betogen tegen de beurs, maar de Stad Brussel heeft dat verboden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni