'Zeker week geen treinen tussen Brussel-Noord en -Luxemburg'

© BRUZZ
07/09/2017
Ook in:
en nl

Het spoorverkeer zal zeker een week onderbroken zijn tussen de stations Brussel-Noord en Brussel-Luxemburg, door een breuk in de waterleiding. Bovendien moet heel de treinbedding vernieuwd worden. Dat zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Op de Leuvensesteenweg is ook een spectaculair zinkgat ontstaan.

De problemen zijn te wijten aan de breuk van een leiding van maatschappij Vivaqua aan de Leuvensesteenweg, aldus woordvoerder Frédéric Sacré van Infrabel. "De spoortunnel onder het lek is voor een afstand van 700 meter volledig onder water gelopen."

"Er is dus bijzonder veel schade. Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman zal waarschijnlijk voor minstens een week lang onderbroken blijven," zegt zijn collega Frédéric Petit. "De stabiliteit van de tunnel is goed genoeg om vanavond en vannacht al te beginnen met zand en modder weg te pompen. Morgen kunnen dan de voorbereidende werken beginnen om later de hele spoorbedding te vervangen."

Lek
Serge Beulen van Vivaqua bevestigt dat een oude gietijzeren waterleiding gebroken is. "We zijn nog op zoek naar waar het lek zich juist bevindt. De watertoevoer is uiteraard afgesloten. Nu moeten er graafwerken gebeuren om uit te zoeken hoe de leiding gebroken is, en op welke manier de herstelling het best wordt uitgevoerd."

Volgens Vivaqua gaat het om een eenmalig geval.

Het is nog niet duidelijk wanneer het treinverkeer precies zal hernemen. De NMBS roept op om gebruik te maken van bus en metro als alternatief. De storing heeft vooral impact op reizigers met bestemming Namen, Ottignies en Luxemburg.

#L161 #BrusselNoord #BrusselSchuman
Overstroming
Verkeer onderbroken#NMBS

— NMBS (@NMBS) 7 september 2017

#L161 #BrusselNoord #BrusselSchuman
Overstroming
Verkeer onderbroken
Update: maak gebruik van bus/metro @STIBMIVB #NMBS

— NMBS (@NMBS) 7 september 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni