Sammy Mahdi: 'Ik sta achter Gadaleta's voorstellen'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 07/12/2016

'Entretien à Molenbeek' van Molenbeeks Groen-schepen Annalisa Gadaleta heeft zijn entree niet gemist. BRUZZ praat er over met Molenbeeks politicoloog, voorzitter van CD&V Molenbeek en kandidaat-voorzitter Jong CD&V, Sammy Mahdi. Die staat achter Gadaleta's voorstellen, maar roept op tot een sereen debat, over de grond van de zaak.

"Ik ken Annalisa Gadaleta als een warm persoon die altijd op zoek gaat naar verbindende oplossingen", zegt Sammy Mahdi. "De anekdotes die ze vertelt, heb ik zelf ook al eens gehoord. Ik vind het zeer positief dat ze man en paard durft te noemen, het debat moet opgestart worden. Alleen ben ik ontgoocheld dat ze vanuit een aantal anekdotes vertrekt, om dan bepaalde vaststellingen te doen over de hele gemeenschap. Daardoor is ze af en toe wat stigmatiserend geweest", luidt het oordeel van Mahdi.

Schepen Gadaleta zelf doet er sinds de bakken kritiek over haar boek vanuit onder meer de PS, en het gekissebis met partner Ecolo het zwijgen toe. 

"In Molenbeek zijn er heel veel problemen. Ook de discriminatie en de jeugdwerkloosheid boven de 50 procent moeten we aanpakken", zegt Mahdi. "Daarnaast is er ook een positief verhaal van Molenbeek, dat ik ook gehoopt had terug te vinden."

Inburgering
Mahdi hoopt wel dat het boek het debat op gang kan brengen over integratie. "In Vlaanderen hebben we nu al tien jaar een verplichte inburgeringscursus, in Brussel en Wallonië niet. Ik hoop dat we met dit boek daar werk van kunnen maken."

"Ik vind het jammer dat Annalisa in de Franstalige media islamofoob en racistisch is genoemd. Dat soort zaken moeten we proberen te vermijden. Het is belangrijk dat niemand stigmatiseert en we op zoek gaan naar verbindende oplossingen", benadrukt Mahdi.

"De maatregelen die zij naar voren schuift: een sterker activeringsbeleid, aandacht voor de middenklasse, homoseksualiteit moet volledig aanvaard worden, wij staan daar al lang volledig achter. Ik ben alleen maar tevreden met de voorstellen die zij naar voren schuift. Ik weet alleen niet of dat standpunt bij Groen ook zo aanvaard wordt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?