War Heritage Institute brengt federale oorlogscentra samen

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 08/05/2017

Het Legermuseum en een aantal vroegere parastatalen die werken rond oorlogsherinnering gaan voortaan samen door het leven als het 'War Heritage Institute'. Minister van Defensie Steven Vandeput hield de nieuwe organisatie maandag boven de doopvont.

"Door de instellingen voor militair patrimonium onder één koepel te brengen, concentreren we onze menselijke en financiële middelen om de sites en de collecties van Defensie toegankelijker te maken voor het publiek", zei de minister.

Aan het hoofd van het WHI komt een burger, Michel Jaupart. Het WHI zal een aantal eigen sites uitbaten, zoals het Legermuseum, het Memoriaal van Breendonk, de bunker van de Kemmelberg, de Dodengang in Diksmuide, het artilleriemuseum in Brasschaat en de "Bastogne Barracks". Andere sites, zoals het fort van Eben Emael, zullen door derden worden uitgebaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?