Gezien: Acrobatiek in Brussel was nog nooit zo mooi

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 08/12/2016

Diego Salles is een twintigjarige Braziliaan die naar Brussel verhuisde om hier zijn droom te kunnen najagen. In een Brusselse circusschool verfijnt hij zijn kunsten van contortion en luchtacrobatiek. Dat levert, met Brussel als achtergrond, adembenemende beelden op, zoals je onderaan dit artikel kan zien.

“Nadat ik mijn middelbare studies had afgerond in Brazilië, begon ik meteen te werken. Na zes maanden ben ik daar mee gestopt”, vertelt Diego. De jonge Braziliaan begon te reizen en verbleef twee jaar lang zowat overal ter wereld, van Argentinië over Turkije en Griekenland tot Egypte.

Tot Diego de beslissing nam om zijn ware passie na te jagen. Hij zei zijn familie in Brazilië vaarwel om in Brussel aan de circusschool Ecole Supérieure des Arts du Cirque (ESAC) te komen studeren. “Mijn familie was eerst natuurlijk heel erg bezorgd. Het was zeker geen evidente keuze, maar in Brazilië kan je enkel de traditionele vormen van circus beoefenen. Hier in Europa zijn dé topscholen als het op hedendaags circus aankomt. Ondertussen steunt mijn familie me wel volledig, vanuit Brazilië dan”, vertelt Diego.

© @dzzdzz012 @aurore_lft_photo @sallees
Tijdens zijn studies in Brussel ontwikkelde hij een unieke mix van drie kunstvormen: contortion (waarbij de flexibiliteit van het lichaam tot de limieten wordt gedreven), handenstand en aerial silk, luchtacrobatiek aan zijden lappen. “Ik wou de drie vormen bijeen brengen. Daarnaast wou ik heel graag het uitzicht van Brussel combineren met mijn acrobatiek.” Samen met de Franse fotografen Julien en Aurore - of @dzzdzz012 en @aurore_lft_photo, zoals ze met de naam van hun Instagramaccount willen worden genoemd – begon Diego aan een indrukwekkende reeks foto’s.

“Doorheen de foto’s springen er altijd drie elementen uit. Mijn acrobatiek, maar ook het opvallende licht en de herkenbare plekken in Brussel”, aldus Diego. Zijn kunsten spelen zich af aan op iconische Brusselse plaatsen zoals het Justitiepaleis of het Jubelpark.

Intussen verdient Diego de kost door zelf lessen aerial silk aan te bieden. “De kunstensector hier in Europa is zo open, er is zoveel interesse. De circuskunsten zijn zoveel moderner dan bijvoorbeeld in Brazilië. Brussel heeft me al zoveel geboden”, lacht de Braziliaan.

Bekijk hieronder de beelden van acrobaat Diego (© @dzzdzz012 @aurore_lft_photo @sallees)

© @dzzdzz012 @aurore_lft_photo @sallees
© @dzzdzz012 @aurore_lft_photo @sallees
© @dzzdzz012 @aurore_lft_photo @sallees
© @dzzdzz012 @aurore_lft_photo @sallees
© @dzzdzz012 @aurore_lft_photo @sallees
© @dzzdzz012 @aurore_lft_photo @sallees

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?