Vierde chocoladesalon verhuist naar Thurn & Taxis

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 09/02/2017

Al wie zich wil verlekkeren aan chocoladefonteinen en proeverijen, moet dit weekend naar Thurn & Taxis. Daar vindt het vierde Brusselse chocoladesalon plaats, met een recordaantal exposanten.

Deze editie van het chocoladesalon zal, net zoals de eerste editie, plaatsvinden in de gebouwen van Thurn & Taxis, waar het 8.000 vierkante meter tot zijn beschikking heeft. Het zal op die oppervlakte een recordaantal van meer dan 110 bedrijven en instituten verwelkomen die de verschillende aspecten van het productie- en creatieproces zullen belichten.

Uiteraard zullen de bezoekers bij verschillende exposanten de chocolade ook kunnen proeven. Maar onmisbaar zijn de beroemde defilés van chocoladejurken, elke dag tussen 16.15 uur en 17.30 uur. Deze jurken worden exclusief gemaakt door een duo van een Belgisch of internationaal ontwerper en een chocolatier. Zo werkt Edouard Vermeulen (Maison Natan) net zoals vorig jaar samen met de beroemde chocolademaker Neuhaus.

Tijdens de Pastry Shows zullen een twintigtal Belgische chefs en chocolatiers hun beste chocoladerecepten en tips met het publiek delen. In verschillende workshops mogen de bezoekers dan zelf de handen uit de mouwen steken. Voor de kinderen is er dan weer Chocoland, waar ze zich samen met chocolatiers kunnen uitleven en zelf chocoladerepen mogen maken.

Eiffeltoren
Nieuw is de ruimte ‘Jong talent’, die enkele beloftevolle ambachtslui uit het Brussels gewest voor het voetlicht wil brengen. Onder hen ook Laurence Florent, want zij stelt een assortiment gezonde chocoladerepen en pralines voor, zonder geraffineerde suiker, gluten en additieven.

Ook bijzonder wordt de drie meter hoge replica van de Eiffeltoren, helemaal opgebouwd uit chocolade. Hiervoor had Jean-Luc Decluzeau, al 25 jaar lang een chocoladesculpteur, maar liefst 350 kilogram pure chocolade en 550 werkuren nodig. Het kunstwerk werd in première voorgesteld op het chocoladesalon in Parijs, maar werd voor de gelegenheid overgebracht naar Brussel.

Vorig jaar kreeg het chocoladesalon 25.000 bezoekers over de vloer.

> Chocoladesalon. 10/02 > 12/02, 10.00 > 19.00 (op zondag tot 18.00), Thurn & Taxis, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?