Delhaize plant vierdaags personeelsfeest in park van Laken

SDS
© BRUZZ
12/04/2017

Delhaize wil haar 150-jarige bestaan in juni vieren met een groots vierdaags festival voor haar 15.000 personeelsleden. De supermarktketen heeft voor het feest een aanvraag ingediend om een deel van het park van Laken af te sluiten. Opmerkelijk is dat voor de inname van het publiek domein geen huurprijs is voorzien.

Dat blijkt uit een aanvraag die de keten inleverde bij de cel evenementen van de Stad Brussel, die De Morgen kon inkijken. Het festival zou plaatsvinden van 17 tot 20 juni.

In het deel van het park tussen de Dikkelindenlaan en de Wildejasmijnenlaan, een oppervlakte van 20.000 vierkante meter, wil het van oorsprong Brusselse grootwarenhuis foodtrucks, een podium en een reuzenrad plaatsen, tenten optrekken en vuurwerk afschieten. Twee nabijgelegen straten zouden voor het vervoer van de vierende personeelsleden moeten afgezet worden.

Enkel medewerkers en VIP's met uitnodiging zijn welkom op het festivalterrein. In totaal is voor feest met voorbereiding en afbraak een periode van ruim drie weken voorzien, van 5 tot 27 juni.

'Unieke gebeurtenis'
"Delhaize heeft 15.000 personeelsleden inmiddels, en bestaat 150 jaar. Dat is een unieke gebeurtenis," zegt woordvoerster Florence Maniquet van Delhaize. "Zo'n feest vieren we niet elke week, en dus willen we groots uitpakken."

Het bedrijf spreidt het feest over vier dagen om aan al haar medewerkers de mogelijkheid te geven deel te nemen. "Heel veel van onze diensten draaien immers non-stop en dus kunnen we niet alles op één dag concentreren. Anders kunnen we onze klanten niet meer bedienen."

Over een eventuele compensatie voor het gebruik van het park wordt volgens Delhaize nog gesproken, al is geen geldbedrag voorzien. Maniquet: "Je kunt dat op andere manieren compenseren."

Delhaize belooft dat er strenge maatregelen zullen worden genomen om het evenement CO2- neutraal te maken. "We gaan recycleren, samenwerken met de voedselbanken, rationeel energie verbruiken. Wat we toch aan ecologische voetafdruk zouden veroorzaken, zal gecompenseerd worden door investeringen in een milieuproject." Ook wat de staat van het park betreft, worden alle mogelijke maatregelen genomen, belooft de keten. "Eventuele schade zal hersteld worden."

'Nog geen beslissing'
De gewestelijke milieuadministratie Leefmilieu Brussel beheert het park van Laken. Omdat het evenement zo grootscheeps is, ligt het dossier nu evenwel bij het kabinet van bevoegd minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH).

Haar woordvoerder Adel Lassouli benadrukt aan BRUZZ dat er nog geen beslissing is genomen. "Wij bekijken alle elementen in het dossier. Hoe lang duren de festiviteiten, hoeveel mensen nemen deel, wat is het risico op schade aan fauna en flora, wat voor installaties zijn er nodig, enzovoort. Wij zijn al weken bezig met dit dossier."

Delhaize heeft nochtans al uitnodigingen uitgestuurd, leert De Morgen. "Wij voelen geen enkele druk, enkel van journalisten", reageert Lassouli. "De agenda van Delhaize is niet de mijne, wij zullen te gepasten tijde met een beslissing komen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Laken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni