Laure Genonceaux van Ukkels restaurant Brinz'l Lady Chef of the Year

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 12/09/2017

De winnaar van de 27e Chaudfontaine Lady Chef of the Year is dinsdag bekendgemaakt. Laure Genonceaux van het in Ukkel gevestigde restaurant Brinz’l mag de prijs in de wacht slepen. Ze kreeg de meerderheid van de stemmen van de vakjury en van het publiek.

De Chaudfontaine Lady Chef of the Year is een titel die elk jaar een vrouwelijke chef in de kijker zet. “De prijs is bedoeld om vrouwelijke chefs een hart onder de riem te steken. Die worden vaak ondergewaardeerd, terwijl er heel wat goede vrouwelijke chefs aan het roer staan in de keuken,” legt Lien Niemegeeers, projectmanager van de prijs, uit.

Dit jaar ging de prijs naar de 34-jarige chef Laure Genonceaux. In haar restaurant Brinz’l, Creools voor aubergine, kookt ze gerechten uit de Belgisch-Franse keuken met invloeden uit Mauritius, waar haar wortels liggen. Zo prijken er op haar menukaart bijvoorbeeld het Mauritiaanse rougail, van pittige tomatensaus en zwarte pens, maar ook voor de Europese keuken meer vertrouwde gerechten als langoustines en cannelloni.  

Genonceaux opende haar restaurant Brinz’l in december 2015. Ze leerde het vak bij gereputeerde Brusselse restaurants: Le Gril aux Herbes van Evan Triantopoulos en Bon Bon van Christophe Hardiquest.

De winnares neemt de titel over van Julie Baekelandt van restaurant C-Jules. Eerder werd ook Anne-Sophie Breysem van restaurant De Kwizien in Hasselt verkozen tot Lady Chef of the Year.

Lees meer over
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.