Opening eerste Burger King Brussel

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 12/09/2017

De Amerikaanse fastfoodketen Burger King opent morgen, woensdag, haar eerste Brusselse vestiging. Die komt in een voormalig Quick-restaurant in Oudergem. Burger King nam de ooit Belgische hamburgerketen vorig jaar over en is nu stilaan bezig met de reconversie van een aantal van die restaurants. Tegen eind dit jaar zal de keten een 6-tal vestigingen hebben. Voor volgend jaar zijn de ambities nog groter.

Ook politici is de komst van de Amerikaanse hamburgergigant niet ontgaan. Vanaf het ogenblik dat bekendgemaakt werd dat de keten naar Brussel zou komen, heeft de minister van Economie en Tewerkstelling Didier Gosuin (Défi), de vertegenwoordigers van het merk ontmoet.

Op die manier kon een akkoord gesloten worden tussen Actiris, de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst en de beheerder van Burger Brands Belgium om de rekrutering van arbeidskrachten voor te bereiden. 

“De ontwikkeling van Burger King in België zou over 4-5 jaar moeten leiden tot het creëren van een groot aantal jobs”, meent Didier Gosuin. “Brussel beschikt over een aanzienlijk reservoir aan arbeidskrachten, in het bijzonder jongeren die op zoek zijn naar een eerste job. Dankzij deze overeenkomst verzekeren wij ons ervan dat de vestiging van het merk de Brusselaars rechtstreeks ten goede komt.”

Lees meer over
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.