De nieuwe pre-metrostations Beurs en De Brouckère krijgen fietsparking

KM , YP
© BRUZZ
13/03/2017

Op 20 april starten de renovatiewerken in de pre-metrostations Beurs en De Brouckere. Naast veiligheid en netheid staat bij de transformatie ook toegankelijkheid en het comfort van reizigers centraal. Zo zullen de twee metrostations samen plaats bieden aan 1.250 fietsen. De stations blijven tijdens de werken, die in de zomer en herfst van 2018 klaar moeten zijn, open.

Als op 20 april de werken in het Beursstation van start gaan, zal in eerste instantie de asbest verwijderd worden. Daarna zal er een grote hoofdtoegang voor reizigers gebouwd worden met een lift voor personen met beperkte mobiliteit en kinderwagens. Door middel van meer veiligheidspersoneel, camerabewaking, extra sanitaire voorzieningen en verlichting wordt het station ook veiliger én properder.

Daarnaast krijgt het station ook een artistieker karakter. Er zal plaats voorzien worden voor het exposeren van kunst en ook de reeds aanwezige kunstwerken Paul Bury en Paul Delvaux zullen beter tot hun recht komen.

"Bovenop de renovatie komt er een grote, veilige fietsenparking in het station. Deze fietsenparking zal plaats bieden aan 800 fietsen. Naast de fietsenparking wordt ook een fietspunt met herstelplaats voorzien," zegt Brussel minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet.

De werken zouden tegen de zomer van 2018 afgerond moeten zijn en kosten in totaal zo'n 9,3 miljoen euro.

De Brouckère
Het pre-metrostation De Brouckère moet de toegangspoort worden van de autovrije zone. Tot aan de zomer wordt nog gewerkt aan de waterdichting van het station. Het volledige station zal klaar zijn in de herfst van 2018.

Er wordt een nieuwe ingang voorzien op de hoek van het Muntplein en de Schildknaapstraat, geïntegreerd in het Muntcentrum.

Ook De Brouckère zal over een beveiligde fietsparking, met plaats voor 480 fietsen, beschikken die toegankelijk wordt vanaf de kruising van de Jacqmain- en Adolf Maxlaan. Net als bij Beurs komt er een fietspunt.

De renovatie van metro- en pre-metrostation De Brouckère kost 11 miljoen euro. Ook hier blijft het station gedurende de hele werf toegankelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni