Nieuwe zaal Botanique in de Gesù-kerk?

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 13/06/2017

Jean Demannez, voorzitter van muziekcentrum Botanique en oud-burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, stelde maandag op de RTBF-radio voor om de Gesù-kerk, vlakbij de Botanique, te gebruiken als alternatieve concertzaal. De Botanique had zijn zinnen gezet op de zaal van het Koninklijk Circus, maar Brussels Expo, een vehikel van de Stad Brussel en Philippe Close (PS), ging met het contract lopen.

De concertzalen Botanique en Sportpaleis zetten een joint venture op poten om samen de zaal van het Koninklijk Circus uit te baten, maar het was Brussels Expo die fel tegen de zin van de andere organisatoren met het contract ging lopen. Brussels Expo wordt voorgezeten door de Brusselse schepen van Toerisme Philippe Close, die binnenkort burgemeester van Brussel wordt. 

De carrièreswitch van Close is voor Demannez de ideale gelegenheid om zijn grieven opnieuw op tafel te leggen. Hij wil een nieuwe zaal toevoegen aan de bestaande ruimte in de Botanique. De Gesù-kerk, die al jaren leegstaat, is de ideale locatie volgens Demannez. Er zouden 1.500 toeschouwers binnen kunnen.

Er zouden gesprekken gaande zijn met de Zwitserse eigenaar van het gebouw, dat een hotel wil maken van het pand.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?