Nachtrenovatie City 2 brengt meer licht en ruimte

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 13/09/2017

Maandag 18 september starten de verbouwingswerken aan het winkelcentrum City 2 in de Nieuwstraat. De werken zullen anderhalf jaar duren, maar doordat de werken uitsluitend 's nachts plaatsvinden kan het winkelcentrum gewoon open blijven.

De renovatie van City 2 dringt zich, mede door de concurrentie van nieuwe winkelcentra zoals Docks Bruxsel, al langer op. Komende maandag beginnen de verbouwingswerken waarmee City 2 meer licht en ruimte in het centrum wil en zo ook meer zichtbaarheid wil geven aan de winkels.

Net zoals bij de nieuwere winkelcentra luidt ook hier het motto dat City 2 “meer wil zijn dan een een winkelcentrum” en zich wil positioneren als een ontmoetingsplek waar mensen samenkomen en zich ontspannen, klinkt het in het persbericht.

Fases
De werken zullen 18 maanden duren en verlopen in fases. Eerst worden de vloeren, zuilen en plafonds gerenoveerd, daarna wordt ook de food court uitgebreid. Vervolgens wordt ook een volledig nieuw Atrium gebouwd en de twee bestaande gerenoveerd. Ook de toegang via het metrostation wordt volledig verbouwd.

City 2 blijft tijdens de verbouwingswerken gewoon open. De werken zullen namelijk hoofdzakelijk buiten de openingsuren plaatsvinden om bezoekers en winkeliers niet te storen. Eigenaar AG Real Estate heeft naar eigen zeggen “een aanzienlijk budget vrijgemaakt om de werken ‘s nachts te kunnen uitvoeren via een ingewikkeld faseringsplan.”

Na de renovatie, die zo'n 40 miljoen euro zal kosten, hoopt City 2 nieuwe winkelketens en zo ook een nieuw publiek aan te trekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.