Studentenservice Brik heeft donderdagavond op huisnummer 20 van de Zavelput in Brussel zijn nieuwe open huis voor de Brusselse studenten ingehuldigd. Dat deed het niet alleen, want ook heel wat politici met een Brussels studentenverleden waren aanwezig.

Bert Anciaux (SP.A), als voorzitter van Brik, en Sven Gatz (Open VLD), als Vlaams minister voor Brussel, mochten niet op de afspraak ontbreken.

Maar ze waren in goed gezelschap, want onder andere Bianca Debaets (CD&V), Els Ampe (Open VLD), Guy Vanhengel (Open VLD), Johan Van den Driessche (N-VA) en Maggie De Block (Open VLD) kwamen een kijkje nemen in het nieuwe hoofdkwartier van Brik, waaraan ook 16 van de in totaal 400 door de studentenservice beheerde koten verbonden zijn.

"In dit huis staat de student centraal. Ik ben dan ook blij dat ik de missie om jaar na jaar studenten te laten kiezen voor Brussel als studentenstad, kan toevertrouwen aan een organisatie als Brik", aldus minister Sven Gatz. Het huis mag dan wel de administratieve zetel van de studentenservice zijn, toch kunnen de Vlaamse en buitenlandse studenten er terecht met al hun vragen. Bovendien ligt het vlak naast Brik zijn internationaal studentenhuis Van Orley.

"Dit is een open huis waar je fier op bent", stelt Brik-voorzitter Bert Anciaux. "Het is een huis waarin ieder van de 20.000 Vlaamse studenten in Brussel terecht kan met vragen of om wegwijs te worden in de stad."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie