Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en verschillende vertegenwoordigers van Europese organisaties hebben vrijdag aan het Schumanplein samen de Brusselse en de Europese Week van de Mobiliteit gelanceerd met een fietstocht naar Thurn & Taxis. Daar opende de minister samen met staatsecretaris Bianca Debaets (CD&V) plechtig Bike Brussels, het eerste fietssalon in Brussel.

De Brussel Week van de Mobiliteit en de Autoloze Zondag op 17 september staan dit jaar volledig in het teken van de fiets, want de fiets viert namelijk zijn 200ste verjaardag. Voor het eerst is er met Bike Brussels van 15 tot 18 september een waar fietssalon in de hoofdstad.

"Het is het eerste echte autonome fietssalon en dat werd tijd, want Brussel is een echte fietsstad aan het worden. Al staan we nog maar aan het begin. De fiets is zichtbaar geworden, maar er is nog een lange weg te gaan," stelt minister Pascal Smet.

Fietsende expats
Bike Brussels is geen klassiek fietssalon waar enkel fietsen te koop zijn. Er zijn ook conferenties, behendigheidsparcours of ontmoetingen met ervaren stadsfietsers.

Tegelijkertijd met de Brusselse, is er ook de Europese Week van de Mobiliteit. Al meer dan 2.200 Europese steden houden doorheen het jaar een mobiliteitsweek. "Het is belangrijk dat we de laatste jaren ook meer samenwerken met de Europese Unie. Veel van de expats fietsen ook al of verplaatsen zich op een andere manier," aldus Smet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni