Sint-Pieters-Woluwe werft dove aan: 'Goed voorbeeld geven'

Margot Otten
© BRUZZ
16/01/2017
Ook in:
nl fr

Vanaf vandaag werkt de doof geboren Gauthier Cornet bij de gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Door hem aan te werven wil burgemeester Benoît Cerexhe (CDH) een voorbeeld stellen. Cerexhe is ook Brussels parlementslid en heeft een voorstel van ordonnantie klaar in verband met het aanwerven van mensen met een beperking.

Gauthier Cornet begint vandaag als technisch assistent bij de gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Hij zal instaan voor het onderhoud van de 55 gebouwen die de gemeente bezit. Om de communicatie vlot te doen verlopen, hebben zijn collega's een workshop gekregen van de vzw Diversicom.

Burgemeester Benoît Cerexhe heeft een voorstel van ordonnantie klaar waarin staat dat lokale besturen waar minstens twintig mensen werken, zeker één persoon met een beperking halftijds in dienst moeten nemen. Vrijdag stemt het Brussels parlement over het voorstel.

"De publieke sector moet het goede voorbeeld geven aan de privésector. We moeten hier in Brussel beginnen, met het Gewest en met de gemeenten," zegt Cerexhe aan BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sint-Pieters-Woluwe

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni