Tijdelijk Huis van het Kind in Brussel opent deuren

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 16/05/2017

Het eerste Huis van het Kind in Brussel opent woensdag op de VUB-campus in Jette. Er zullen allerlei activiteiten georganiseerd worden om kennis te maken met de werking en doelen van het Huis, dat ouders wil ondersteunen bij de opvoeding. De komende tijd zullen er nog vier andere Huizen van het Kind opgericht worden in de hoofdstad.

Het Huis van het Kind is er in de eerste plaats voor ouders en kinderen, om informatie te geven over opvoeding. Maar iedereen die iets met opvoeding te maken heeft is welkom: toekomstige ouders, grootouders, andere gezinsleden, hulpverleners en organisaties.

Ouders kunnen er deelnemen aan activiteiten en tips uitwisselen over de opvoeding van hun kinderen met andere ouders. In het Huis van het Kind krijgt men informatie en advies over de zwangerschap, geboorte en de opvoeding van kinderen tot en met 24 jaar.

“Ouders met opvoedingsvragen werden in het verleden te vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Daar wil ik komaf mee maken dankzij het Huis van het Kind", zegt VGC-collegelid bevoegd voor Welzijn en Gezin Bianca Debaets (CD&V). "Ik denk in de eerste plaats aan kwetsbare gezinnen. Zij hebben het meeste behoefte aan ondersteuning, maar vinden niet altijd de juiste toegangsweg. We laten geen enkel Brussels gezin in de kou staan.”

'Aanbod beter toegankelijk maken'
“Brussel is een zorgzame stad met een uitgebreid aanbod aan gezinsondersteunende initiatieven. Denk maar aan onze kinderopvang, Baboes ontmoetingsplaatsen voor baby’s en peuters of de initiatieven voor buitenschoolse opvang. Met het Huis van het Kind willen we ons rijke aanbod nog beter toegankelijk maken," aldus Debaets.

Het VGC-College besliste op voorstel van Debaets om de bestaande subsidies in het kader van preventieve gezinsondersteuning samen te brengen binnen een meerjarenovereenkomst met Huis van het Kind Brussel. Het gaat over bijna 1 miljoen euro die de volgende jaren onder meer zal ingezet worden voor de opstart en uitbouw van de werking van de Huizen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?