Rode Kruis zet 260 hulpverleners in voor 21 juli

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 17/07/2017

Ter gelegenheid van de festiviteiten voor de Nationale Feestdag zullen vrijdag maar liefst 260 hulpverleners van het Rode Kruis aanwezig zijn in de hoofdstad. Een deel van hen loopt ook mee tijdens het defilé. De lokale en federale politie bereiden de feestdag nauwgezet voor.

In totaal doen er 24 politievoertuigen mee aan het defilé, waaronder die van het Disaster Victim Identification team, de brandweer en de douane. Ook het Rode Kruis rijdt mee met enkele wagens, net als het First Intervention Team. Deze teams kunnen snel uitrukken en zijn getraind om hulp te verlenen bij ernstige gebeurtenissen. Bij de aanslagen van 22 maart hebben zij zo de eerste hulp toegediend bij tal van slachtoffers.

Er zullen vier permanente posten van het Rode Kruis opgesteld worden op 21 juli, zo meldt RTBF maandag. Zowel in het Warandepark, op het Koningsplein, het Poelaertplein als aan de Zavel kan je van 10 uur ’s ochtends tot middernacht terecht voor eerste hulp bij ongevallen.

Tijdens het defilé, tussen 14 en 18 uur, komen er nog twee extra tijdelijke posten bij in de buurt van het Koninklijk Paleis. Met het vuurwerk ’s avonds staan nog eens twee mobiele hulpposten ter beschikking in de nabije omgeving. Alles in totaal goed voor 260 hulpverleners.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.