Sympathisanten hebben een steungroep opgericht voor Friterie Fontainas. Het frietkot nabij de Hallepoort in Sint-Gillis moet binnenkort sluiten vanwege werkzaamheden. “Op 15 september moeten we weg maar we weten nog niet waar we naartoe kunnen”, klagen de uitbaters.

De Jacques Francksquare wordt gerenoveerd, en tijdens en na de renovatie is er geen plaats meer voor de frituur. “Eerst had de gemeente gezegd dat we enkele meters verder mochten gaan staan”, zegt Stavroula Barsakis. Haar familie baat al meer dan 40 jaar het frietkot uit. “Maar nu is er plots geen plaats meer.”

De gemeente verdedigt zich en zegt in Le Soir dat ze recht in hun schoenen staan want dat “de concessie bij de start van de werken eindigt en dat er onderzocht wordt waar het frietkot geplaatst kan worden.” De gemeente wil eerst kijken bij de buurtbewoners op welke plek het frietkot voor het minste overlast zou zorgen.

Al in 2013 wilde de gemeente trouwens dat de frituur zou vertrekken, meldde BRUZZ toen.

Een aantal buurtbewoners is inmiddels een petitie gestart. Ze vragen steun voor de familie Barsakis die “uitgezet wordt zonder compensatie”. De online steungroep heeft al bijna 500 handtekeningen.

De uitbaters en de gemeenten hebben nog tijd tot 15 september om een oplossing te vinden. De familie zou zich kandidaat kunnen stellen voor een nieuw frietkot van de gemeente aan de Argonnestraat nabij het Zuidstation. “Het is niet zeker dat we dit krijgen en we zullen klanten verliezen”, vreest Stavroula Barsakis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni