Nieuw gebouw MAD Brussel klaar voor openingsweekend

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 19/04/2017

Het volledig nieuwe gebouw van MAD, het Brusselse platform voor Mode en Design, aan de Nieuwe Graanmarkt in Brussel is klaar voor het feestelijke openingsweekend. Van vrijdag 21 tot zondag 23 april kan iedereen gratis de eerste tentoonstelling "Designer: Occupation" bezoeken en deelnemen aan allerlei andere activiteiten.

In het nieuwe en volledig witte gebouw brengt MAD nu zijn kernactiviteiten van onderzoek en ontwikkeling tot promotie en ondernemerschap samen in de verschillende kantoorruimtes. Daarnaast beschikt het over een grote ruimte om, via tentoonstellingen en educatieve en culturele activiteiten, de talrijke facetten van mode en design aan het brede publiek te presenteren.

Dat zal gebeuren in het aanstaande openingsweekend waar het publiek gratis kan genieten van de openingstentoonstelling "Designer: Occupation". Die tentoonstelling focust niet enkel op design, maar op het proces van design in al zijn dimensies.

Eigenheid van design
Voor de focus op de eigenheid van het Brusselse design deden de curatoren van DAMNation een beroep op Annelys de Vet, Benjamin Loyauté, Laurence Soetens, Thomas Lommée & Christine Högner, Xavier Lust en Bas Smets. Zij zijn representatief voor de verschillende werkgebieden binnen design en allen werkzaam in Brussel.

Naast de tentoonstelling staan er nog verschillende workshops op het programma en is er een fotoparcours met foto's van de werf doorheen de Dansaertwijk. "Onze uitdaging? De Brusselse ontwerpers ondersteunen in hun ontwikkeling zodat ze van hun talent kunnen leven", aldus MAD-voorzitter en Brussels schepen Philippe Close.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?