Bij de bekende Brusselse brasserie Aux Armes de Bruxelles is een ontslagronde aangekondigd. In totaal worden er negen van de 70-tal personeelsleden aan de deur gezet.

Het personeel van de brasserie in de Beenhouwersstraat legde in juni al het werk neer omdat er een grote ontslagronde aangekondigd werd. Nu worden er inderdaad negen mensen ontslagen. Dat schrijft La Dernière Heure en wordt bevestigd door een personeelslid van de zaak en de vakbond.

Problemen door aanslagen en voetgangerszone
Volgens Marc van Muylders van Horeca Brussel zijn de ontslagen een symptoom van de moeilijkheden waarin veel restaurants in het centrum van de stad verkeren. “De voetgangerszone en de aanslagen van vorig jaar hebben ervoor gezorgd dat veel mensen hun weg naar het centrum niet meer vinden,” zegt hij aan BRUZZ.

Ook het recente verbod op terrassen en luifels op de Beenhouwersstraat jagen klanten weg. “De straat is nu dood,” vindt Van Muylders.

'Puur wanbeheer'
Volgens Christan Bouchat van de socialistische vakbond zijn de ontslagen eerder een gevolg van puur wanbeheer. De zaak werd eerder dit jaar overgenomen door de broers Beyaz, zij bezitten verschillende zaken in de stad waaronder de Ommegang en Café l’Opera. “De zaak wordt totaal niet beheerd, er is geen contact tussen directie en de werknemers,” aldus Bouchat.

Hij laat weten dat de vakbond nog acties plant om te protesteren tegen de ontslagen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni