Koningspaar en Zuhal Demir openen zomertentoonstellingen in het Paleis

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 20/07/2017

Koning Filip en koningin Mathilde hebben samen met staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Zuhal Demir (N-VA) donderdag als eersten de drie zomertentoonstellingen rond wetenschap en cultuur bezocht in het Koninklijk Paleis. Dit jaar zijn "Hemel", "Op je gezondheid" en "Karel van Vlaanderen, Prins, Regent, Kunstenaar" de drie hoofdthema's.

Het koningspaar nam samen met de staatssecretaris uitgebreid de tijd om de drie tentoonstellingen in het paleis een eerste keer te bekijken. Ze ontdekten samen de hemel, bij de tentoonstelling die tot stand kwam dankzij de expertise van de tien federale wetenschappelijke instellingen en het Nationaal Geografisch Instituut.

Daarna kregen de koning en koningin wat geschiedenis mee bij hun bezoek aan "Karel van Vlaanderen, Prins, Regent, Kunstenaar", een tentoonstelling van de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed met steun van de Koning Boudewijnstichting.

Tot slot hield het koningspaar halt bij de interactieve tentoonstelling "Op je gezondheid". Daar leert Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie, de bezoekers en vooral de jongsten het menselijk lichaam beter kennen.

De tentoonstellingen gaan voor het grote publiek traditiegetrouw open op 22 juli, de dag na de nationale feestdag. De exposities rond wetenschap en cultuur lopen tot zondag 3 september en zijn, behalve op maandag, dagelijks gratis te bezichtigen van 10.30 uur tot 17.00 . De laatste toegang is om 15.45 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?