Gezien: 12.000 feestvierders op Bal National

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 21/07/2017

Zowat 12.000 mensen hebben donderdagavond een feestje gebouwd op het Vossenplein in de Brusselse Marollen voor de 15de editie van het Bal National. Dat zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar maar minder dan in 2015, toen de opener van de feestelijkheden rond de nationale feestdag nog 17.000 feestvierders lokte. "In tegenstelling tot vorig jaar liep het Vossenplein ditmaal wel van bij het begin vol", klinkt het bij de tevreden organisatoren. "Vorig jaar duurde dat wat langer, maar het doet goed om te zien dat het publiek de weg naar het Bal National heeft teruggevonden."

Om 19.15 uur had Unik Party de aftrap gegeven voor de 15de editie van het Bal National. Nadien was het de beurt aan charmezanger Dan Peeters, rapper Zwangere Guy & Famille, Lange Jojo, Sttellla met Jean-Luc Fonck, DJ Crazy Sir-G en de Magical Flying Thunderbirds om de menigte op het plein aan het dansen te krijgen. De hele avond werd ook rechtstreeks uitgezonden door BRUZZ en BX1.

Rugzakken
Net zoals vorig jaar worden wel bijzondere veiligheidsmaatregelen genomen op het Vossenplein. Zo kon het Vossenplein enkel betreden worden via de Blaesstraat en de Reebokstraat, werden alle bezoekers gecontroleerd en waren rugzakken en drankflessen en -blikjes niet welkom.

Speciaal voor mensen met een beperking had de organisatie wel voorzien in een toegankelijke parking, toegang tot de site en onthaal, een voorbestemde zone in snake pit samen met VIP-gasten en een hellend vlak en verhoogd platform voor toeschouwers in rolstoel.

Close
Ook kersvers Brussels burgemeester Philippe Close, die eerder op de dag de eed aflegde, tekende present. Hij kwam naar eigen zeggen vooral voor de Magical Flying Thunderbirds, die voor het eerst in zes jaar weer samen optraden.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?