Nieuwe biowinkel The Food Hub opent langs kanaal in Molenbeek

LBU
© BRUZZ
21/09/2017
Ook in:
nl fr

Molenbeek heeft zijn eerste BIO-winkel. In samenwerking met Europese boeren opent de vzw, Atelier Groot Eiland, The Food Hub. Zij willen lokale boeren beter vergoeden en gezonde voeding aanbieden tegen een scherpe prijs.

De initiatiefnemer achter The Food Hub, dat al een filiaal in Leuven heeft, is Simon Clissold. Deze ingeweken Australische landbouwer wil graag een voedselrevolutie in België starten waarbij er meer aandacht zou gaan naar het verkorten van de voedselketen en de productie van biologisch geteelde groenten en fruit.

Vanuit dit idee werkte hij al mee aan de stadsboerderij die op het dak van de Abattoir in Anderlecht verrijst. Ook de stadsmoestuin van Atelier Groot Eiland, de Molenbeekse organisatie die al tientallen jaren inzet op duurzaam ondernemen, kwam er mede dankzij zijn kennis. In die tuin worden al enkele seizoenen biogroenten gekweekt die nadien in de keukens van Bel Mundo en Bel’O in de potten verdwijnen voor gezonde en betaalbare maaltijden.

Transparante communicatie
Samen met Valdibella – een coöperatie van bioboeren – en Atelier Groot Eiland ziet Clissold nu ook de tijd rijp om een biowinkel in Brussel te openen. The Food Hub opent volgende week de deuren op de Henegouwenkaai, net naast het nieuwe gebouw van Atelier Groot Eiland.

De nieuwe biowinkel zal heel wat verschillende producten aanbieden: van groenten en fruit over zuivel en vlees tot dranken. Het duurzame karakter van de winkel schuilt hem in de samenwerking met kleine en middelgrote boeren uit België en de rest van Europa. Bovendien maakt de initiatiefnemer zich sterk dat elke boer een eerlijke vergoeding zal krijgen voor zijn producten. Hij wil hier transparant over communiceren door op elk product info te zetten over waar, hoe en door wie het geteeld is en welke prijs de boer er precies voor krijgt.

Op woensdag 27 september organiseert The Food Hub een openingsfeest. Op het programma staat livemuziek, een bioboerenmarkt en degustatiemomenten van verschillende producten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sint-Jans-Molenbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni