Surrealisme van Magritte neemt een jaar het Atomium over

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 21/09/2017

De bolhoeden, vogels en appels van René Magritte nemen van 21 september 2017 tot 10 september 2018 twee bollen van het Atomium over. De overzichtstentoonstelling Magritte. Atomium meets surrealism tracht het werk van de Belgische kunstenaar tot leven te brengen.

In het Atomium hangen geen originele schilderijen van Magritte, wel de typische elementen zoals de bolhoed of de wolken. Drie sleutelwerken uit zijn omvangrijke oeuvre werden verwerkt in decors en ontrafeld in een 3D-schilderij. De bezoekers worden zo als het ware in het surrealisme getrokken. Naast de ontrafelde schilderijen toont de tentoonstelling ook een reeks citaten en geprojecteerde kunstwerken van de kunstenaar. 

De kunstwerken De Geliefden (1928), De Geheime Dubbelganger (1929) en De Mensenzoon (1964) komen naar voren in aparte decorstukken en tonen details waar anders niet zomaar op gelet zou worden, en dat om interactie aan te sporen en de verborgen boodschap achter het schilderij te ontdekken. Voor de jongsten van 6 tot 12 organiseert het Atomium ook surrealistische workshops en vakantiekampen.

De tentoonstelling komt er naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het overlijden van de wereldberoemde Belgische kunstenaar. Ze zal bijna een jaar duren om iedereen, en zeker de buitenlandse toeristen, de kans te geven om de wereld van Magritte te ontdekken. Bovendien wordt het Atomium 60 jaar in 2018, waardoor de expo twee uitermate Belgische iconen verenigt.

> Magritte. Atomium meets surrealism. 21/09/2017 > 10/09/2018, Atomium, Brussel

Lees meer over
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.