Samira solliciteert als "Cécile" voor job leerkracht: 'Na 10 minuten uitgenodigd'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 22/01/2016

Een job geweigerd zien omdat je een buitenlandse achtergrond hebt. Deze maand overkwam het, naar eigen zeggen, de werkzoekende Samira. Zij solliciteerde als leerkracht bij het Collège Saint-Pierre in Jette. Eerst deed ze dat onder haar echte naam Samira, en werd ze bedankt voor haar kandidatuur. Enkele dagen later onder de naam 'Cécile' en toen mocht ze meteen op gesprek komen.

Samira is een werkzoekende leerkracht met een universitair diploma. Een week geleden vond ze op de website van aanwervingsbureau Actiris een aantrekkelijke functie. Na het negatieve antwoord op haar sollicitatie verscheen de vacature plots weer op de website.

Volgens het College Saint-Pierre gaat het om een administratieve fout en is er van discriminatie geen sprake. Samira is nog steeds misnoegd en zal naar de rechter stappen: "Ik wil strijden tegen elke vorm van discriminatie", zegt ze. 

De Partij van de Arbeid wil praktijktests kunnen laten uitvoeren door sociale inspectie om de mensen die discrimineren eruit te halen. Bekijk hierover onderstaande video van tvbrussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?