Fouad Ahidar gidste 40 Vlaamse vrouwen door Molenbeek

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 22/03/2017

Donderdagmorgen nam Brussels volksvertegenwoordiger Fouad Ahidar (SP.A) veertig Vlaamse vrouwen mee op bezoek in Molenbeek. Dat doet hij om het negatief beeld van de gemeente bij te sturen.

Aanleiding voor het bezoek was de angst die een West-Vlaamse vrouw van middelbare leeftijd toonde tijdens een bezoek aan het Brussels parlement. De vrouw stelde dat je als vrouw beter niet in het donker in Molenbeek over straat loopt. Daarom stelde Ahidar, die de vrouw rondleidde in het parlement, haar voor om samen met hem de wijk  te verkennen.

“Ze zou met een paar vriendinnen komen, maar uiteindelijk mobiliseerde ze nogal in de Vlaamse bommaclubs en zijn ze met veertig” zegt de volksvertegenwoordiger. "Ze komen nu met een bus."

“We gaan naar de markt, bezoeken een theehuis en gemeenschapscentrum De Vaartkapoen. Maar we gaan ook naar de moskee, ik toon ze waar de Abdeslams woonden en we bezoeken een Marokkaans restaurant. We maken het vooral heel gezellig,” zegt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?