Infoavond Centrale lanen: 'Ze behandelen ons als debielen'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 23/01/2015

De AB stond gisteravond in rep en roer tijdens een participatieavond over de Centrale lanen. Iedereen mocht vragen komen stellen, maar niet over het veelbesproken circulatieplan of de vier geplande parkings. Helaas was dat exact waar iedereen het over wil hebben.

Zoals bekend wordt de Anspachlaan deze zomer autovrij tussen Fontainas en De Brouckère. In de eerste helft van volgend jaar starten dan werkzaamheden om van De Brouckere een stadsplein voor grote evenementen te maken, van het Beursplein een stadspodium voor cultuur en van het Fontainasplein een groene zone.

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden konden gisteren in de AB voor de tweede keer hun zegje doen over die heraanleg. Naar schatting 500 mensen daagden op voor het infomoment.

De aanwezigen mochten vragen stellen en suggesties doen over hoe de autoluwe centrale lanen eruit zullen zien, maar niet over hoe het verkeer rond de nieuwe voetgangerszone. Bij de heraanleg hoort ook een nieuw circulatieplan en extra parkeergarages. Velen vrezen dat die net nog meer verkeer naar de Vijfhoek gaan lokken.

Nieuwe centrale lanen

Het Beursplein wordt helemaal autovrij en de voetgangerszone in het centrum wordt de komende jaren dubbel zo groot. Dat heeft het Brussels schepencollege beslist. Om de binnenstad bereikbaar te houden komen er extra ondergrondse parkings en een parkeerroute. De werken, die in 2015 zouden beginnen, moeten het centrum een nieuw elan geven.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?