Infoavond Centrale lanen: 'Ze behandelen ons als debielen'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 23/01/2015

De AB stond gisteravond in rep en roer tijdens een participatieavond over de Centrale lanen. Iedereen mocht vragen komen stellen, maar niet over het veelbesproken circulatieplan of de vier geplande parkings. Helaas was dat exact waar iedereen het over wil hebben.

Zoals bekend wordt de Anspachlaan deze zomer autovrij tussen Fontainas en De Brouckère. In de eerste helft van volgend jaar starten dan werkzaamheden om van De Brouckere een stadsplein voor grote evenementen te maken, van het Beursplein een stadspodium voor cultuur en van het Fontainasplein een groene zone.

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden konden gisteren in de AB voor de tweede keer hun zegje doen over die heraanleg. Naar schatting 500 mensen daagden op voor het infomoment.

De aanwezigen mochten vragen stellen en suggesties doen over hoe de autoluwe centrale lanen eruit zullen zien, maar niet over hoe het verkeer rond de nieuwe voetgangerszone. Bij de heraanleg hoort ook een nieuw circulatieplan en extra parkeergarages. Velen vrezen dat die net nog meer verkeer naar de Vijfhoek gaan lokken.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?