First lady's naar Magritte, Delvaux en Laken

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 23/05/2017

Het Magrittemuseum, een Delvaux-boetiek en de Koninklijke Serres. Dat zijn de drie 'typisch Belgische' locaties waarlangs de first lady's zullen worden rondgeleid nu donderdag, in de marge van de NAVO-top.

Melania Trump, Brigitte Macron en Emine Erdogan. Het zijn maar enkele van de partners van staatshoofden, die in de schaduw van de NAVO-top op 25 mei zullen worden rondgeleid door Amélie Derbaudrenghien, de partner van premier Michel (MR), en Ingrid Schulerud, de vrouw van NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

Het Magrittemuseum staat als eerste op de lijst. Michel Draguet, directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten zal hen daarbij vergezellen. Vervolgens brengen ze een bezoek aan een boetiek van Delvaux, het beroemde Belgische handtassenmerk, dat al sinds 1829 bestaat.

Afsluiten doen ze in Laken, waar ze in het gezelschap van koningin Mathilde de koninklijke serres zullen bezoeken, waarna ze hen uitnodigt voor een diner op het paleis.

Eerder werd Zuhal Demir (N-VA) genoemd als gastvrouw, maar Wouter Beke (CD&V) liet afgelopen zondag in de Zevende Dag verstaan dat Demir zichzelf had uitgenodigd. 

Donald Trump in Brussel

Op 24 en 25 mei brengt de Amerikaanse president Donald Trump een bezoek aan 'hellhole' Brussel. Volg hier alle berichtgeving over zijn bezoek, de tegenbetogingen, de veiligheidsmaatregelen en de impact daarvan op het dagelijks leven in Brussel. LIVECENTER | Donald Trump bezoekt Brussel   

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?