Ellis Gourmet en Mamma Roma, Brussels chique 'fastfood' in Parijs

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 23/09/2016

De Brusselse burgertent 'Ellis Gourmet' trekt nu ook naar Parijs. De restaurantketen volgt zo het voorbeeld van die andere Brusselse eettent Mamma Roma, die al enkele jaren daar aanwezig is. Vraag is: wat drijft al die Brusselaars naar de Franse hoofdstad?

Ellis Gourmet burger opent zijn eerste restaurant in Parijs. De keuze is niet toevallig gemaakt. Parijs is een stad met 12 miljoen inwoners, de markt in Frankrijk is dus enorm.

Iets wat ook Carmello Cennamo, zaakvoerder van Mamma Roma, niet is ontgaan. Mamma Roma heeft inmiddels al vier vestigingen in Parijs.

Beide restaurantketens begonnen in Brussel: Mamma Roma op het Flageyplein, en Ellis Gourmet Burger op het Sint-Katelijneplein.

Om alles aan de Seine vlot te laten verlopen hebben de beide bedrijven zowel Parisiens als Brusselaars in dienst. Toch stoten beide zaakvoeders op dezelfde - zeg maar 'Franse' - problemen met administratie.

Slager Dierendonck
Ellis Gourmet Burger heeft een geheim wapen. En dat is slager Hendrik Dierendonck. De slager levert al jaar en dag vlees voor de keten. En opent nu ook in Brussel.

Frankrijk is blijkbaar aantrekkelijk om te investeren, want beide bedrijven willen er volgend jaar nog meer vestigingen openen. En in Brussel worden ze buren op het Flageyplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?