De Brusselse fractieleider van het CDH en de ondervoorzitter van de partij, Benoît Cerexhe en Hamza Fassi-Fihri, dringen er bij de Brusselse regering, waar CDH deel van uitmaakt, op aan om de testfase voor de vermindering van het aantal rijstroken aan het einde van de E40 uit Leuven uit te stellen. Die test was voorzien in januari volgend jaar.

"We kunnen het paard niet achter de kar spannen. Hoewel we de omvorming van de toegangswegen tot stadslanen verdedigen in naam van de levenskwaliteit in het gewest, kunnen we niet doen alsof de voorbije maanden niets gebeurd is", vinden Cerexhe en Fassi-Fihri. Ze verwijzen daarmee naar de problemen met de tunnels, de lockdown na de aanslagen en de vertragingen in de realisatie van het GEN.

Wat de gevolgen van overhaast tewerk gaan kunnen zijn, is volgens de parlementsleden bewezen bij de invoering van de voetgangerszone op de centrale lanen van de hoofdstad. "Bovendien is er vandaag geen enkel geloofwaardig alternatief - geen overstapparkings, geen GEN, geen metro Noord - en dreigen belangrijke werven het verkeer in en naar Brussel grondig te storen."

Daarom vraagt coalitiepartner CDH aan de Brusselse regering en Brussel Mobiliteit het project om het aantal rijstroken gevoelig in te krimpen aan het einde van de E40 op te schorten tot er geloofwaardige alternatieven zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni