Reyersviaduct deze zomer dicht voor renovatie

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 24/04/2014

Het Reyersviaduct gaat in de zomer helemaal dicht voor renovatie. Tot die werken beginnen blijft er in beide richtingen maar 1 rijstrook open voor het verkeer. Brussel Mobiliteit verwacht heel wat hinder op de sowieso al drukke baan. Maar er is geen andere oplossing: langer wachten is gevaarlijk.

Het beton van het Reyersviaduct vertoont na 40 jaar barsten en gaten. “We hebben een telefoontje gekregen omdat er stukjes beton op de tramsporen lagen”, zegt Pierre Mayence, de verantwoordelijke ingenieur. “Daarom hebben we beslist om veiligheidsmaatregelen te nemen.”

Onder het Reyersviaduct loopt de premetro naar station Diamant. Speciale panelen moeten de metro nu tijdelijk beschermen tegen nog meer vallende brokstukken.

Brussel Mobiliteit wil echter geen enkel risico lopen. Tot aan de renovatie mogen er geen auto's meer rijden op de rijvakken boven de metrolijn. De snelheid wordt er ook beperkt tot 30 kilometer per uur en vrachtwagens mogen het viaduct niet op.

Voor de renovatie zelf moet het hele viaduct voor om en bij de twee maanden dicht. Dat betekent zo goed als zeker extra files: tijdens de spits nemen in beide richtingen 1.000 wagens per uur het viaduct. Daarom plant Brussel Mobiliteit de werken tijdens de vakantieperiode.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?