Actiris trekt de straat op om werkgevers te werven

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 24/04/2017

De Brusselse dienst voor tewerkstelling Actiris trekt dinsdag met duizend mensen de straat op om meer werkgevers kennis te laten maken met zijn diensten. Zo willen de actievoerders werkloosheid in Brussel verder terugdringen.

Samen met partnerorganisaties als VDAB Brussel, Bruxelles Formation en Tracé Brussel trekt Actiris dinsdag de straten op om Brusselse handelaars bekend te maken met de diensten van Actiris. “Momenteel zijn er zo’n 5.500 werkgevers bij ons aangesloten,” zegt Jan Gatz van Actiris. “Maar er zijn in Brussel in totaal 34.000 werkgevers.”

De actievoerders trekken vooral naar de kleinere werkgevers, zoals bakkers, slagers of andere kmo’s. “We vragen de werkgevers of ze nog op zoek zijn naar personeel, en of ze al bekend zijn met onze speciale trajecten, zoals Activa, een individuele beroepsopleiding (IBO), of stages,” zegt Gatz. “Net voor die kleine werkgevers zijn die trajecten erg interessant, terwijl ze vaak zelf geen HR-diensten hebben, en nauwelijks tijd hebben om zich daarmee bezig te houden.”

De duizend actievoerders splitsen zich op in groepjes van drie of vier personen, en trekken vanaf 10.30 uur de stad in. Ze doen bijna alle gemeentes aan om zoveel mogelijk werkaanbiedingen te verzamelen. “Dat is veel leuker dan flyeren, want zo kunnen de werkgevers ons persoonlijk ontmoeten,” zegt Gatz.

Dalende lijn
Het aantal werklozen in Brussel blijft dalen, en staat op het laagste peil sinds 2009. Dat komt volgens Actiris niet alleen doordat de economie weer aantrekt, maar ook doordat ze zich actief op werkgevers richt zodat jobaanbiedingen sneller en beter bij de werklozen terechtkomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?