Extra veiligheidsmaatregelen voor Winterpret

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 24/11/2017

‘De politie zal nog talrijker aanwezig zijn op Winterpret dan de voorbije jaren door de incidenten van de afgelopen twee weken’, zegt politiewoordvoerster Ilse Van De Keere tegen BRUZZ. Winterpret gaat vanavond van start.

“Door de incidenten van de voorbije twee weken hebben we de politiecapaciteit voor Winterpret nog meer verhoogd”, zegt Van de Keere. “Naast zichtbare patrouilles zullen er ook agenten in burger patrouilleren om een oogje in het zeil te houden en diefstal te voorkomen.”

De ordediensten waren de voorbije twee jaar al sterker aanwezig in nasleep van de aanslagen in Brussel en Parijs. Ook dit jaar staat het dreigingsniveau voor ons land nog steeds op drie.

Obstakels tegen voertuigen en afgesloten vuilnisbakken
Over specifieke maatregelen tegen terreur kan de politie niet veel onthullen. “We hebben in samenwerking met de organisator obstakels geplaatst zodat er geen voertuigen de Kerstmarkt kunnen op rijden”, zegt Van de Keere. La Dernière Heure meldt dat ook de vuilnisbakken afgesloten worden. Er zullen wegwerpbare vuilniszakken ophangen.

In tegenstelling tot vorig jaar zal er geen mobiel commissariaat zijn op de Kerstmarkt, mensen kunnen aangifte doen in de nabijgelegen politiekantoren in de Hopstraat en op de Kolenmarkt. “Vorig jaar meldde zich maar een beperkt aantal mensen aan in het mobiele commissariaat”, zegt Van de Keere. “Daarom richten we het dit jaar niet in zodat er meer agenten beschikbaar zijn om ter plaatse te patrouilleren."

Van de Keere laat nog weten dat mensen de aanwezige agenten kunnen aanspreken voor informatie en dat verloren gelopen kinderen naar een verzorgingspost op het Muntplein gebracht worden.

De interactieve kaart hieronder toont wat er op Winterpret 2017 te beleven valt:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?