Ouders overwegen klacht tegen plaatstekort onderwijs

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 25/06/2015

Enkele Brusselaars willen een klacht indienen tegen verschillende onderwijsinstanties. Ze willen dat het plaatstekort in het Brusselse Nederlandstalig onderwijs eindelijk aangepakt wordt. Door de krachten te bundelen hopen ze te kunnen wegen op het beleid.

Burgerinitiatief 'Ieder kind een stoel' is ingegeven door verontwaardiging over het aanhoudende plaatstekort in het Nederlandstalig onderwijs. 

“Elk kind moet naar school kunnen”, zegt Els Lenaerts. “Zoniet creëren we een verloren generatie. Ook stadsvlucht omdat mensen een school zoeken in Vlaanderen of Wallonië. We creëren ook kansarmoede doordat mensen thuis blijven omdat hun kinderen geen school vinden.”

Onder het motto samen sta je sterk is het burgerinitiatief op zoek naar andere verontruste ouders. Als ze genoeg ouders vinden overwegen ze om een klacht in te dienen tegen de bevoegde instanties.

De groep zamelt klachten over het plaatstekort in via een facebookgroep 'Elk kind moet naar school kunnen'. Die pagina heeft tot nu toe zowat 250 likes.

Eerder dit jaar bleek nog dat 2.800 kinderen geen plaats vonden in Nederlandstalige basisscholen in Brussel. Maar die cijfers zijn onvolledig, omdat een deel van die kinderen toch een plaats vindt in het Franstalig onderwijs. Maar ook daar zijn er hier en daar tekorten. Een betere gegevensuitwisseling tussen de Franstalige en Nederlandstalige schoolnetten komt eraan, te beginnen met het kleuteronderwijs vanaf 1 oktober.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?