'Als N-VA koninklijk domein ook wil openstellen, stoppen wij ermee'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 25/07/2017

Moet het koninklijk domein van Laken opengesteld worden voor het publiek? Het is een discussie die al een tijdje woedt, maar nu heeft de N-VA daarover een resolutie klaar. Eerder wilden ook de socialisten, Open VLD en Groen de deuren van het Park van Laken open gooien. Maar N-VA gaat een stap verder. Want de partij wil ook het federaal parlement, waar ze de grootste partij is, inschakelen. Burgerinitiatief 'Picknick the royal park' wil niet met de N-VA geassocieerd worden, en staakt haar activiteiten.

Voor een gesloten parkpoort gaven Cieltje van Achter en Peter Buysrogge van N-VA aan BRUZZ tekst en uitleg bij hun wetsvoorstel om het park van Laken gedeeltelijk open te stellen voor publiek. De poort van het park zit nu nog stevig in het slot, maar een resolutie in het Brussels en een wetsvoorstel in het federaal parlement moet dat slot openmaken. 

Het burgerinitiatief 'Picknick the royal park' pleitte ook voor het openstellen van het koninklijk park van Laken. Althans, dat deed het tot vandaag. "Als de N-VA zich hierachter schaart, stoppen wij ermee. Dit gaat over gelijkheid van alle burgers en naar mijn mening bedreigt de N-VA die gelijkheid juist", zegt medeoprichter Gerben Van den Abbeele. En dus staakt de actiegroep haar strijd.

Het gedeelte van het park dat de N-VA wil openstellen, wordt beheerd door de regie der Gebouwen. N-VA-minister Jan Jambon, belast met de Regie der Gebouwen, heeft dus de sleutels van de parkpoort in handen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.