Guust Flater viert 60 jaar met speciaal stripalbum

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 28/02/2017

Het onhandige strippersonage Guust Flater zag dinsdag precies zestig jaar geleden het levenslicht. Om dat te vieren verschijnt er woensdag een speciaal verjaardagsalbum met de zestig meest grappige, brutale en populaire verhaaltjes.

Op 28 februari 1957 verscheen het eerste verhaal van antiheld Guust Flater in het destijds erg populaire Robbedoes Magazine. De tekeningen waren van de hand van de in Etterbeek geboren André Franquin, die de toenmalige hoofdredacteur van het magazine Yvan Delporte wist te overtuigen dat een stripheld zonder echt beroep ook kan aanslaan.

Als postsorteerder en archivaris van de redactie van Robbedoes, maakte Guust een puinhoop van het archief en zijn kantoor. Slapen, spelen en experimenteren, dat waren de favoriete bezigheden van de antiheld. Maar zijn hart van goud zorgden er wel voor dat zijn populariteit in geen tijd groeide en hij een vaste waarde werd in het tijdschrift.

Heruitgave
Naar aanleiding van die zestigste verjaardag brengt uitgever Ballon Media een speciaal verjaardagsalbum op de markt. Dat zal de zestig meest grappige, brutale en populaire gags verzamelen in een uitzonderlijke editie. Dit album ligt vanaf woensdag 1 maart in de boekhandels.

Bovendien worden alle 22 stripalbums van Guust Flater vanaf juni chronologisch en in hardcover heruitgebracht met een nieuw lettertype en een bijgewerkte vertaling. In het najaar zal de uitgever Guust nog meer in de bloemetjes met allerhande activiteiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?