Heraanleg De Brouckèreplein gestart

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 28/11/2017

De heraanleg van de voetgangerszone lijkt dan toch onder stoom te komen. Ook de werken voor de heraanleg van het De Brouckèreplein zijn nu gestart. Dat meldt Beliris aan onze redactie. Het plein zou in april volgend jaar af moeten zijn.

Het De Brouckèreplein krijgt volgend jaar nieuwe voetpaden en straatmeubilair. In een eerste fase worden de bestaande stoep, het straatmeubilair en de rijstrook aan de zijde van de UGC-cinema verwijderd. Ook de bomen moeten eraan geloven. Later krijgt het plein een nieuwe fundering. Er komen ook een achttal nieuwe bomen.

Door de werken wordt het verkeer omgeleid. Auto’s die via de Jacqmainlaan naar het centrum rijden moeten bij het begin van het De Brouckèreplein een S-bocht maken tot voor het Hotel Metropole. Dat stukje van het plein wordt tijdelijk een eenrichtingsstraat.

Het is de tweede grote werf in de voetgangerszone. Eerder startte Beliris al met werken tussen de Grétrystraat en de Wolvengracht. Daar zijn de werken aan de riolering intussen afgerond.

Verkeer in beide richtingen
In de originele plannen voor de voetgangerszone stond dat het De Brouckèreplein een agora zou worden, een ontmoetings- en manifestatieplek met autoverkeer aan de zijde van de Emile Jacqmainlaan. In augustus bleek dat de Stad overwoog om toch verkeer toe te laten in beide richtingen. Nu bevestigt de Stad dat de plannen inderdaad gewijzigd zijn: er komt dan toch verkeer in beide richtingen.

Beliris laat weten dat de bouwvergunning voor de gewijzigde plannen wel nog moeten goedgekeurd worden door het gewest.

De werken zijn te volgen via de webcam van de Stad Brussel.

© BRUZZ - Peter Dhondt

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?