Zware aanrijding Schaarbeek, dader pleegt vluchtmisdrijf

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 28/11/2017

Bij een aanrijding in Schaarbeek door een auto maandag in de vooravond is een vrouw van in de 50 zwaargewond geraakt. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, zo is te zien op camerabeelden. De toestand van de vrouw is zorgwekkend, maar ze verkeert niet in levensgevaar, meldt het parket. De beelden kunnen mogelijk schokkend overkomen.

De feiten vonden maandag plaats, om 16.50 uur in de Jerusalemstraat in Schaarbeek voor de ingang van supermarkt Aldi. Een vrouw die op het zebrapad loopt, wordt door een witte Volkswagen Polo gegrepen. De vrouw, geboren in 1961, vliegt de lucht in en ploft op het asfalt, duidelijk ernstig gewond. De bestuurder van de wagen rijdt ervandoor. 

De aanrijding werd vastgelegd door een bewakingscamera van supermarkt Candan iets verderop. De winkeluitbater plaatste de camerabeelden na de feiten op Facebook en bezorgde ze aan de politiezone Brussel-Noord.

Het parket van Brussel heeft het laboratorium van de politie en een autodeskundige gevorderd om ter plaatse te gaan, meldt het parket in een persbericht. Er werden ook meerdere getuigenverhoren en een buurtonderzoek uitgevoerd. De politie is op zoek naar de bestuurder.

Dodelijk ongeval journaliste
Twee weken geleden kwam journaliste Stephanie Verbraekel om het leven in Schaarbeek nadat ze ’s avonds laat op de Haachtsesteenweg, niet ver van de Jerusalemstraat, werd gegrepen door een auto. Burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt (Défi) bestelde een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval. Hij dringt aan bij het Gewest om stappen te ondernemen. De resultaten van de studie zijn er nog niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?