Eurostadion: 'Bezwaarschriften tonen aan dat buurtweg wel gebruikt wordt'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 28/12/2016

Het actiecomité 'Stadion Parking C' toont zich tevreden met de 65 bezwaarschriften die zijn ingediend tegen het afschaffen van de buurtweg die over de parking loopt. “Dat toont aan dat de buurtweg wel gebruikt wordt”, zegt Philippe Fierens, woordvoerder van het actiecomité, en buurtbewoner.

Woensdag werd bekend dat er 65 bezwaarschriften zijn ingediend tegen de afschaffing van de buurtweg die schuin over parking C loopt. Op die parking moet in 2019 het Eurostadion komen, maar zolang de buurtweg niet is afgeschaft, kan men niet beginnen bouwen.

“Ik vind het zeer positief dat er zoveel bezwaarschriften zijn ingediend”, zegt Philippe Fierens, woordvoerder van het actiecomité dat zich tegen een stadion op parking C kant. “Het toont aan dat, in tegenstelling tot wat de gemeente zegt, de weg wel gebruikt wordt, anders zouden niet zoveel mensen een bezwaarschrift indienen.”

Nochtans heeft een vrederechter in september vastgesteld dat de percelen waarover de buurtweg loopt sinds 1958 de bestemming van parking voor auto's hebben gekregen. Grimbergen leverde in de jaren 1970 en 1980 ook stedenbouwkundige vergunningen af voor het ophogen van Parking C, en sinds de aanleg van de Ring rond Brussel ligt de weg geprangd tussen een op- en afrittencomplex.

“Het andere effect is, dat zolang de buurtweg bestaat, er niet op gebouwd kan worden”, vult Fierens aan. “Dat belet het stadion er te komen, wat ook een goeie zaak is, omdat we allemaal weten wat voor impact dat zal hebben op de omliggende gemeentes.”

Naast de mensen van de actiegroep zelf, hebben ook veel buurtbewoners een bezwaarschrift ingediend, weet Fierens. “In de straat hier toch al een dertigtal. Onze oproep om bezwaarschriften in te dienen, heeft dus geholpen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?