Brusselse grondregie verhuurt 31 appartementen op Thurn & Taxis

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 29/08/2017

Op de site van Thurn & Taxis zijn 31 nieuwe appartementen van de Stad Brussel ingehuldigd. "Deze investering zorgt voor een echte sociale mix op de site," zegt de Brusselse schepen van huisvesting Mohamed Ouriaghli (PS)

Burgemeester Philippe Close stapte uit zijn wagen en werd voor de inhuldiging geflankeerd door een olijke fanfare. PS-militanten en Brusselse schepenen Faouzia Hariche, Karine Lalieux en Mohamed Ouriaghli tekenden ook present op de feestelijke inhuldiging van 31 appartementen, gekocht door de Brusselse grondregie.

De aankoop kadert in een groot Brussels woningsplan, dat intussen 950 nieuwe woningen in handen van de Stad heeft afgeleverd. "De investering op deze site zal mee zorgen voor een echte sociale mix," zegt huisvestingsschepen Ouriaghli.

De Stad Brussel is dus eigenaar van een fractie van de in totaal 500 appartementen die moeten verrijzen op de site van Thurn & Taxis. "De Stad heeft bij mijn weten geen plannen om nog meer appartementen te kopen," zegt Kris Verhelle van projectontwikkelaar Extensa, die de site omvormt tot een gigantische nieuwe stadswijk met woningen, kantoren, een park en ook een rusthuis.

© bruzz

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?