Voedselveiligheid publiceert hygiënerapporten online op Foodweb

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 30/06/2015

Hoe hygiënisch werkt uw bakker? En hoe proper gaat het eraan toe in uw favoriete restaurant? Dat kan u vanaf nu allemaal zelf nakijken op de website Foodweb. Dat is een initiatief van het agentschap voor voedselveiligheid. Tvbrussel pluist het uit.

Er bestaan al langer verschillende apps en websites waarop klanten eetgelegenheden kunnen beoordelen, maar misschien heeft u ook wel oren naar het oordeel van het voedselagentschap. Op de website Foodweb kan u voortaan uw favoriete zaak opzoeken en het inspectieresultaat van het agentschap bekijken. De scores gaan van 'te verbeteren' tot 'zeer goed'. Welke tekortkomingen de zaken hebben, wordt niet meegedeeld.

Momenteel is al de helft van de zaken gecontroleerd die rechtstreeks voedsel verkopen aan de consument. Daarvan heeft liefst 84% de score 'zeer goed'. De zaken met score 'goed' hebben bij een hercontrole de eerder vastgestelde problemen weggewerkt én die hebben niet noodzakelijk iets met eten te maken.

Binnen twee jaar wil het voedselagentschap bij alle 108.000 zaken uit de database een inspectieresultaat posten. U kan ook altijd meewerken via het meldpunt op het nummer 0800 13 550.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?