Nieuwe futuristische fontein aan Simonisplein

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 30/06/2017

Op het Simonisplein, aan de voet van de basiliek van Koekelberg, is een nieuwe fontein ingehuldigd. De zilverkleurige ‘boon’ verwijst naar de Belgische chocoladetraditie. Water en licht zijn op afstand bedienbaar.

De zilverkleurige 'boon' bevindt zich op een honderdtal meter van Belgian Chocolate Village, en staat symbool voor de wijk waar ooit chocolade- en koekjesfabriek Victoria was gevestigd. De fontein bestaat uit vier grote waterstralen en een kunstwerk in de vorm van een cacaovrucht, gemaakt uit 200 driehoeken van roestvrij staal.

De 96 lampen in de fontein zijn op afstand bedienbaar met smartphone of ipad. Ook kunnen licht- en waterscenario’s worden aangepast voor evenementen zoals de nationale feestdag of de Belgian Pride.

Minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) hoopt dat de fontein een nieuwe trekpleister wordt voor de stad. “De vele technische mogelijkheden van de fontein geven een internationale uitstraling aan deze nieuwe ontmoetingsplek."

De fontein kostte 950.000 euro en werd ontworpen door de architecten van Atelier Breuer.

Vrijdagavond wordt de fontein feestelijk ingehuldigd vanaf 19.00 uur. Er zullen chocoladeproevertjes zijn, en een water- en lichtspel. Ook tekenen Smet en Koekelbergs burgemeester Philippe Pivin (MR) present.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?